![]() ![]() |
24.10.2008, 10:34
|
|
![]() Rozgadany Group: Administrator Posts: 572 Joined: 03.10.2007 From: New York City Member No.: 128,273 |
![]() Czy każdy z nas rodzi się potencjalnym mordercą? Gdzie w człowieku znajduje się źródło agresji? Film „Eksperyment” nie odpowie na te pytania, lecz będzie je zadawał w każdej ze 119 minut trwania. Dwadzieścia osób, wyłonionych do pewnego badania, nie wie jeszcze, że pozornie niegroźny eksperyment przerodzi się w tragedię. Obraz stworzony na podstawie prawdziwego wydarzenia z 1971 roku zyskał wiele nagród, m. in. Bavarian Film Awards za scenariusz, reżyserię i zdjęcia oraz nominację do Oscara dla najlepszego filmu zagranicznego. Film jest przeznaczony dla dorosłych widzów o mocnych nerwach. Urszula Wołos ![]() Is everyone born as a potential murderer? Where in the human mind is the source of aggression ? The movie "Experiment" will not answer those questions, although will keep asking them for all 119 minutes of it's length. 20 volunteers chosen to participate in a certain test cannot expect that the supposedly safe experiment will turn into a tragedy. The film is based on a true story from 1971 and has received many awards such as Bavarian Film Awards for best screenplay, direction and cinematography and also nomination for Oscar as the best foreign motion picture. Suitable only for adults with strong nerves. Tłumaczenie: Decoy Reżyser (Directed by):Oliver Hirschbiegel Obsada (Cast): Moritz Bleibtreu Oliver Stokowski Wotan Wilke Möhring Stephan Szasz Muzyka (Music): Alexander Bubenheim Gatunek (Genre): Dramat, Thriller, Psychologiczny Rok (Year of Production): 2001 Jeśli napotkasz na problemy związane np. z wyświetlanymi filmami, uprzejmie prosimy abyś zapoznał się z FAQ lub z POMOCĄ (w dziale tym możesz także zgłosić zaistniały problem) W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do naruszeń praw autorskich, uprzejmie prosimy o zapoznanie się z INFORMACJĄ Do prawidłowego odtworzenia filmu niezbędne jest wolne miejsce na twardym dysku komputera o powierzchni około 1,8 GB. Film jest emitowany przez serwis This movie is brought to you by ![]() |
|
|
|
24.10.2008, 13:44
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 11 Joined: 09.01.2008 From: Bruxelles Member No.: 136,186 |
Dobrze, że filmy wracają.
|
|
|
|
24.10.2008, 14:10
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 6 Joined: 22.04.2008 Member No.: 142,054 |
Super, że można znowu coś obejrzeć
|
|
|
|
24.10.2008, 19:02
|
|
|
Milczek ![]() Group: Użytkownik Posts: 3 Joined: 16.11.2007 Member No.: 130,559 |
Ja pierdziuniu, buforuje sie jak rakieta. Już po paru sekundach mogłem oglądać film.
Dzięki Cinema Operator. Jesteś Wielki. |
|
|
|
26.10.2008, 02:20
|
|
![]() Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 10 Joined: 09.03.2005 From: MALBORK Member No.: 99,764 |
Klasa sama w sobie. Dziękuję pięknie za dobry film i świetną, ze strony technicznej, projekcję.
|
|
|
|
26.10.2008, 18:39
|
|
|
Milczek ![]() Group: Użytkownik Posts: 1 Joined: 26.10.2008 Member No.: 151,787 |
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich Forumowiczów miło. Mam pytanie - czy jest jakaś możliwość pobrania tych filmików na dysk
|
|
|
|
27.10.2008, 22:35
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 9 Joined: 11.10.2008 Member No.: 151,026 |
Witam,
Tyle opowieści słyszałem o obozach zagady, ale po emisji tego filmu uświadomiłem sobie na nowo jakim koszmarem musiały być przeżycia tamtych więźniów. Muszę przyznać, że film jest znakomity, bo przenosi widza w rzeczywistość, której można doświadczyć tylko w więzieniu. I choć poziom przemocy nie jest wielki to subiektywne odczucia świadomego widza budzą naprawdę ogromne emocje. Co My byśmy zrobili na miejscu tamtych strażników lub wieźniów? Podejrzewam, że realia mogłyby być jeszcze gorsze. Prawdziwa natura człowieka wykracza poza naszą wyobraźnię czego dowodzi ten doskonały scenariusz. pozdrawiam |
|
|
|
28.10.2008, 17:20
|
|
![]() Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 12 Joined: 05.02.2008 From: Agnieszka Pieniak - Ryki Member No.: 138,905 |
Wchodzę na stronę serwisu po wielu miesiącach nieobecności, a tu: OLABOGA!
Tyle spraw się pozmieniało... Pomijając... W moim nowym mieście i na studiach (btw. dziennikarskich) się już zagnieździłam, więc mam nadzieję, że uda mi się wziąć czynny udział w życiu serwisu. Pozdrawiam filmowych maniaków, Administratorów i jak się uda to Pana Szklarskiego Klasa sama w sobie. Dziękuję pięknie za dobry film i świetną, ze strony technicznej, projekcję. Sorki jeżeli będę zbyt ostra, ale.... czy Ty chcesz ten film ukraść? :> |
|
|
|
28.10.2008, 22:22
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 8 Joined: 31.07.2008 Member No.: 147,435 |
Film poniżej oczekiwań. Moim zdaniem nie wykorzystano potencjału samego "eksperymentu". Wątek miłosny w filmie pasuje do całości jak pięść do oka, a gra aktorów pozostawia sporo do życzenia.
|
|
|
|
29.10.2008, 18:04
|
|
![]() Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 12 Joined: 05.02.2008 From: Agnieszka Pieniak - Ryki Member No.: 138,905 |
Przepraszam, aczkolwiek z opóźnieniem, ale jednak, za skomentowanie nie tego komentarza... <masło maślane
|
|
|
|
29.10.2008, 18:15
|
|
![]() Bardzo rozgadany Group: Administrator Posts: 1,534 Joined: 31.03.2006 From: Jelenia Góra - Cieplice Member No.: 152,614 |
Agnieszko, mój Ty netowy "Lizaczku"
Niezmiernie się cieszę, że zawitałaś - po wspaniale zdanej maturze i egzaminach na dziennikarstwo - w nasze skromniutkie progi. Tak, zmieniło się u nas bardzo dużo, gdyż jest nowy właściciel serwisu www.NAPiSY.info, a także współudziałowiec Korporacji Kapitałowej Inter POLRAD CO., LTD. Sp. z o.o., a to Pan Michał J. Mellin. M.in. stan mojego zdrowia, nawał innych, znacznie poważniejszych spraw niż prowadzenie internetowego portalu zmusiły mnie do odejścia, choć czasami, bardzo sporadycznie, nadal tu zaglądam. Proszę, skontaktuj się ze mną via e-mail podając swój login na Skype, gdyż czeka na Cię Pozdrawiam gorąco |
|
|
|
02.11.2008, 23:19
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 5 Joined: 17.11.2007 Member No.: 130,570 |
Muszę napisać, że bardzo podobał mi się ten film, więc polecam go innym. Bardzo dobry transfer, bardzo wielki plus. Pozdrawiam wszystkich.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ musze napisac ze bardzo podobał mi sie ten film polecam go innym bardzo dobry transfer bardzo wielki plus Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
31.12.2008, 12:46
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 5 Joined: 28.09.2007 Member No.: 127,907 |
Film jest naprawdę dobry i moim zdaniem pokazuje osobowość Niemców.
|
|
|
|
01.01.2009, 00:57
|
|
|
Milczek ![]() Group: Użytkownik Posts: 1 Joined: 02.12.2008 Member No.: 152,848 |
Kolega wysy85 chyba lekko przesadził... Myślę, że należy szerzej odebrać przesłanie i spróbować odnieść fabułę do ogólnych postaw, jakie w takiej czy innej sytuacji by się pojawiły.
Może jeszcze słowo odnośnie subiektywnego odbioru: Film na pewno inspirujący, podzielam zdanie kruchego000 - nie wykorzystano potencjału, wątek miłosny trochę nie pasuje. Produkcja chyba nie była wysokobudżetowa, gry bym się aż tak nie czepiał. Daję 4 gwiazdki. Poza tym cieszy mnie niezmiernie to, iż pokazujecie również filmy mniej znane, filmy zapomniane. Tylko tak dalej. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 30.07.2010, 15:14 |