![]() ![]() |
22.11.2008, 18:09
|
|
![]() Rozgadany Group: Administrator Posts: 572 Joined: 03.10.2007 From: New York City Member No.: 128,273 |
![]() Akcja filmu, który jest ekranizacją książki Jeana - Christophe’a Grangé’a, toczy się we Francji. W Dziesiątej Dzielnicy dochodzi do serii morderstw, której ofiarami padają młode Turczynki. Kapitan Nertaux (Jocelyn Quivrin) – szef paryskiej policji, postanawia w rozwiązaniu zagadki skorzystać z pomocy Jeana - Louisa Schiffera (Jean Reno), doświadczonego emerytowanego policjanta, który kiedyś siał strach wśród najgroźniejszych przestępców kraju. Tymczasem żona pracownika Ministerstwa Spraw Wewnętrznych cierpi na halucynacje i zaniki pamięci, co powoduje coraz większą nieufność wobec męża i otoczenia. Kiedy oba wątki się skrzyżują, dochodzi do sensacyjnego odkrycia, które związane jest z pewną organizacją… Urszula Wołos ![]() Action of this movie, which is based on Jean-Chrisophe Grange's book, takes place in France. In the 10th district a series of murderers occurs, victims being young Turkish women. Captain Nertaux (Jocelyn Quivrin) - to solve the investigation chief of the Police Department in Paris decides to get help of Jean-Louis Shiffer (Jean Reno), a retired but experienced policeman who in the past was a nightmare for all outlaws in the country. Meanwhile, wife of a DOI worker suffers hallucinations and loss of memories which put her in doubts about her husband and things around. When both plots collide, an incredible discovery is being made, a trail that leads to a certain organization... Tłumaczenie: Decoy Reżyser (Directed by):Chris Nahon Obsada (Cast): Jean Reno Arly Jover Jocelyn Quivrin Laura Morante Muzyka (Music) Olivia Bouyssou Luca De' Medici Gatunek (Genre): Thriller Rok (Year of Production): 2005 Jeśli napotkasz na problemy związane np. z wyświetlanymi filmami, uprzejmie prosimy abyś zapoznał się z FAQ lub z POMOCĄ (w dziale tym możesz także zgłosić zaistniały problem) W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do naruszeń praw autorskich, uprzejmie prosimy o zapoznanie się z INFORMACJĄ Do prawidłowego odtworzenia filmu niezbędne jest wolne miejsce na twardym dysku komputera o powierzchni około 1,9 GB. Film jest emitowany przez serwis This movie is brought to you by ![]() |
|
|
|
23.11.2008, 00:19
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 5 Joined: 17.11.2007 Member No.: 130,570 |
Polecam. Bardzo ciekawy film.
|
|
|
|
24.11.2008, 06:20
|
|
|
Rozmowny ![]() ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 92 Joined: 12.08.2007 Member No.: 121,340 |
Spoko film!!! Jest to naprawdę dobre kino w wykonaniu Francuzów! Oczywiście duży wkład miał w tym Jean Reno, który jest mistrzem w swoim fachu. Polecam, bo to naprawdę ciekawy film, który zaskakuje z każdą następną minutą.
Dziękuję Cinema Operator za możliwość obejrzenia filmu na forum. Pozdrawiam |
|
|
|
24.11.2008, 10:07
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 11 Joined: 09.01.2008 From: Bruxelles Member No.: 136,186 |
Do Moderatora:
Napisałem po francusku, ze ciesze się, iż w Waszej ofercie pojawia się tego typu kino. Dodałem również, ze cieszy mnie fakt , iż nie muszę używać polskich znaków (klawiatura AZERTY pozwala na ich używanie, ale po latach jej stosowania ciężko jest się dostosować do QWERTY). Jestem wdzięczny za to, że macie tyle cierpliwości, by poprawiać moje posty, ale ostatnim razem mój wpis bez polskich znaków został umieszczony na stronie wraz z tym po korekcie. Byłoby bardziej humanitarnie
Reason for edit: Nie życzymy sobie wpisow bez polskich ogonków
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 30.07.2010, 15:09 |