![]() ![]() |
26.06.2009, 04:57
|
|
![]() Rozgadany Group: Administrator Posts: 572 Joined: 03.10.2007 From: New York City Member No.: 128,273 |
Miał w tym roku wrócić na scenę. Fani stęsknieni za jego wspaniałą muzyką nie mogli się wprost doczekać na zapowiadany koncert w Londynie, a tu... media donoszą, że Michael Jackson trafił do szpitala w Los Angeles po zatrzymaniu akcji serca. Był w głębokiej śpiączce. Lekarzom nie udało się go uratować. 50-letni piosenkarz był, bez najmniejszej wątpliwości, jedną z największych legend w historii muzyki. Tego lata planował wielki powrót i serię koncertów.
Wczoraj wieczorem w mediach wprost zawrzało. Informacje o przewiezieniu muzyka do szpitala mieszały się z niepotwierdzonymi doniesieniami o jego śmierci. Po południu doszło u Michaela do zatrzymania akcji serca, której nie udało się przywrócić. Gdy zjawili się przy nim lekarze, jego puls nie był już wyczuwalny. Tuż po północy czasu polskiego "Los Angeles Times" podał informację, że gwiazdor zmarł. Wcześniej dziennik informował, że Jackson trafił do szpitala. Przywieźli go tam ratownicy, którzy znaleźli nieprzytomnego muzyka w jego posiadłości. Nie oddychał. Odwieziono go w śpiączce do szpitala. Tam pojawili się członkowie rodziny. Lekarze stwierdzili śmierć gwiazdora. Tego lata 50-letni Michael Jackson miał powrócić na scenę, by dać dziesiątki koncertów. Bilety na 50 londyńskich występów rozeszły się na pniu. Michael Jackson to jedna z najbarwniejszych postaci w historii muzyki. Siódme z dziewięciorga dzieci znanej muzycznej rodziny. Swoją karierę zaczynał w rodzinnym zespole The Jackson Five. Jego kariera zamarła w 2005 roku, kiedy wycofał się z show biznesu. Jednak wciąż na całym świecie są rzesze wiernych mu fanów, którzy zawsze okazywali mu wsparcie w trudnych chwilach. M.in. w czasie jego procesu, w którym oskarżony był o molestowanie seksualne chłopca. Więcej o życiu i twórczości Michaela Jacksona przeczytasz w Wikipedii. Kliknij aby powiększyć ==>> Odszedł człowiek, który pomimo statusu gwiazdy, był niezwykle nieszczęśliwym. Od dzieciństwa był wychowywany w ostrym, rodzinnym rygorze by zawsze być na topie. Był otoczony pazerną rodziną, mnóstwem fałszywych przyjaciół, był samotny wśród mnóstwa ludzi i tak bardzo... odrealniony. Po 2005 roku, kiedy to nie było już co z niego "zedrzeć", opuścili go wszyscy. Był oskarżany o pedofilię, choć nikt, nigdy nie potrafił przedstawić bezpośrednich i wiarygodnych dowodów jego winy. Ogromne kwoty wypłacane za spokój pazernym ludziom dopełniły jego finansowego bankructwa. Na pewno jednak wszyscy powiedzieć możemy o nim to, że odszedł spośród nas - żywych - wielki, muzyczny talent... Relacje filmowe z BBC News Michaelu - spoczywaj w spokoju i nie mów już nigdy o sobie... I'm bad |
|
|
|
26.06.2009, 06:31
|
|
![]() Bardzo rozgadany Group: Administrator Posts: 1,534 Joined: 31.03.2006 From: Jelenia Góra - Cieplice Member No.: 152,614 |
Nie będę ukrywał, że to ja właśnie jestem autorem newsa i postu, nie będę także ukrywał, że uwielbiam muzykę Michaela, nie będę w końcu ukrywał i tego... że moje oczy zaczęły się "pocić" na wieść o jego śmierci. Doskonale pamiętam te dni dyskotekowych szaleństw przy muzyce Michaela Jacksona, kiedy to prowadziłem wiele, wiele wideo-dyskotek stojąc za konsolami. Szkoda, wielka szkoda, że nie doczekałem się jego scenicznego comebacku...
Fani Michaela są w prawdziwym szoku - zobacz relację filmową BBC News Zwracam się z olbrzymią prośbą do tych wszystkich, którzy mają w swoim posiadaniu jakieś płyty DVD z koncertami, z clipami Michaela Jacksona - pożyczcie mi je, a ja zaprezentuję je u nas w jak najlepszej jakości dźwięku i obrazu. To, co nazywa u siebie YouTube jakością High Quality, woła o pomstę do nieba. |
|
|
|
28.06.2009, 19:34
|
|
![]() Bardzo rozgadany Group: Administrator Posts: 1,534 Joined: 31.03.2006 From: Jelenia Góra - Cieplice Member No.: 152,614 |
Jeszcze dzisiaj zamieszczę tu co najmniej dwa wideoklipy Michaela Jacksona - jednym z nich będzie z pewnością... THRILLER i to w pełnej wersji. Będą się Państwo także mogli naocznie przekonać, do jakiej to perfekcji udaje się nam dochodzić przy obróbce materiałów wideo i audio. Jeżeli ja, stary safanduła, zdołał się tego nauczyć, to cóż dopiero Wy - młodzi osiągnąć możecie... Mam nadzieję, że znajdzie się u nas wiele więcej filmów, koncertów emitowanych właśnie dzięki Filmex Cinema Player autorstwa Pana Jacka Pazery.
W naszym serwisie z koncertami i filmami, a więc na stronie YourLiveCiname.TV można w tej chwili oglądać znakomity materiał przygotowany przez Pana Jana Sochaczewskiego - wideoklip poświęcony pamięci Michaela Jacksona. Za kilkanaście minut dodamy materiał w troszkę niższej rozdzielczości, aby ci użytkownicy, którzy mają słabsze łącza, także mogli sobie ten świetny wideoklip obejrzeć. Ja nadal pracuję nad obiecanym już Thrillerem... |
|
|
|
07.07.2009, 15:10
|
|
Dzisiaj, nie tylko Ameryka pożegna Króla Popu - Michaela Jacksona 7 lipca 2009 roku, odbędzie się ceremonia pogrzebowa Michaela Jacksona. Zmarły 25 czerwca Król Popu zostanie pochowany po południu czasu polskiego na cmentarzu Forest Lawn w Los Angeles. Nieco później zaplanowane są publiczne obchody ku czci zmarłego. przeprowadzi na żywo transmisję z uroczystości pogrzebowych o 18.40 nie tylko na antenie, ale także w swoim serwisie internetowym.UWAGA Pogrzeb rozpocząć się ma o godz. 8.00 rano (godz. 17.00 czasu polskiego). Dwie godziny później (godz. 19 czasu polskiego) w hali Staples Center mają się odbyć publiczne uroczystości upamiętniające artystę – powiedział w amerykańskiej stacji telewizyjnej NBC4 Jan Perry, zastępca burmistrza Los Angeles. Darmowych biletów na te obchody przygotowano ponad 17 tys., ale w specjalnej loterii zarejestrowało się aż ok. 1,6 mln chętnych. Według źródeł zbliżonych do rodziny Jacksonów, pogrzeb gwiazdy ma odbyć się wyłącznie w obecności jego rodziny i bliskich. Lokalne media informowały, że początkowo rodzina Michaela Jacksona rozważała pochowanie go na kalifornijskim ranczu Neverland, należącym do piosenkarza. Na temat przebiegu planowanych uroczystości publicznych jeszcze oficjalnie nic nie wiadomo, choć różne źródła prasowe twierdzą, że mogą w nich uczestniczyć takie gwiazdy estrady, jak: Aretha Franklin, Stevie Wonder, Alicia Keys, Mariah Carey, Justin Timberlake, Lionel Richie, Diana Ross, a także znakomity niegdyś koszykarz Michael Jordan. |
|
|
|
17.07.2009, 09:52
|
|
Witam wszystkich i najmocniej przepraszam, ale o bzdetach związanych z rzekomym morderstwem Michaela Jacksona napiszę dzisiaj po południu, gdyż teraz muszę do lekarza lecieć, a na razie, niejako tytułem wstępu, podaję link do Dziennika.pl - proszę kliknąć tu ==>> Michael Jackson został zamordowany.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Policja nie ma wątpliwości środa 15 lipca 2009 18:00 Michael Jackson został zamordowany Śmierć Michaela Jacksona to nie był wypadek ani samobójstwo. Policja z Los Angeles ma już pewność - Król Popu został zamordowany. Podejrzanym o zabójstwo jest jego osobisty lekarz, doktor Conrad Murray, który podał artyście zastrzyk z mieszaniną silnych leków. ![]() Przyczyną śmierci Michaela Jacksona jest najpewniej propofol - preparat używany przez anestezjologów do szybkiego usypiania pacjentów. Jego podanie może skończyć się szybkim zatrzymaniem pracy płuc. A jak wynika z nagranej rozmowy na pogotowiu ratunkowym, Jackson był ciepły, ale nie oddychał i nie dawał oznak życia. Reanimacja muzyka nie przyniosła efektu. >>>Posłuchaj, jak wzywano pomoc do Jacksona Według portalu TMZ.com - który doniósł o postępach w śledztwie - szereg dowodów wskazuje na doktora Murraya, jako osobę, która wstrzyknęła Jacksonowi propofol. Policja znalazła w rezydencji Króla Popu fiolki z tym specyfikiem, a przesłuchani świadkowie potwierdzili, że lekarz podawał muzykowi zastrzyki. Choć doktor Murray zarzekał się, że nie ma nic wspólnego ze śmiercią Jacksona, jest już pewne, że usłyszy zarzut zabójstwa. Michael Jackson zmarł 25 czerwca po podaniu zastrzyku z mieszanką silnych leków przeciwbólowych i rozluźniających. mn TMZ.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Taka właśnie jest pełna treść artykułu napisanego ręką kłamliwego dziennikarzyny z portalu Dziennik.pl - artykułu, który ukazał się na internetowej stronie przedwczoraj, tj. 15 lipca 2009 roku o godzinie 18:00. Gryzipiórek autorytatywnie stwierdza m.in. w nim, powołując się przy tym na portal TMZ.com, iż Policja nie ma wątpliwości, że Michael Jackson został zamordowany. Szanowni Państwo. Wprawdzie nie znam języka angielskiego (nigdy się go nie uczyłem), to jednak rozumiejąc piąte przez dziesiąte o co w nim "biega", postanowiłem bliżej przyjrzeć się źródłu, na które przed dwoma dniami powołał się Dziennik.pl i... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ One Step Closer to Solving Jackson Drug Mystery Posted Jul 15th 2009 5:29PM by TMZ Staff We've learned the DEA is hot on the trail of finding out who got the powerful anesthesia that may have killed Michael Jackson. As we first reported, law enforcement sources tell us they believe Propofol was the primary cause of Jackson's death. One of the vials of Propofol found at Jackson's home was manufactured by Teva Pharmaceuticals. The DEA contacted Teva to track down the vial in question. Our sources say Teva looked at the lot number of the vial and found some of the vials in the lot went to AmerisourceBergen -- a distributor of the drug. We're told the DEA contacted AmerisourceBergen a few days ago and asked for all sales records of Propofol over a recent two-month period. We're told the DEA is looking to match doctors or other health care providers that obtained the drug with doctors who have some connection to Michael Jackson. ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dobrze... Może jestem głąbem kapuścianym, który nie zna języków obcych, w szczególności języka angielskiego, ale - na litość boską - niechaj mi ktoś wskaże, gdzie w artykule, który powyżej przedstawiłem, a właśnie na ten artykuł powoływał się Dziennik.pl, jest mowa o morderstwie, którego miał się dopuścić lekarz Michaela Jacksona Ale, ale... To jeszcze nie wszystkie kłamstwa, którymi na "dziennikowych" strony nas się karmi... Już po dwóch dniach, tj. w piątek 17 lipca 2009 r. o godz. 11:55 tenże internetowy brukowiec odwołuje to, co sam idiotycznie spłodził: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Policja dementuje plotki piątek 17 lipca 2009 11:55 Jackson jednak nie został zamordowany? ![]() Ustalenie przyczyny zgonu Króla Popu komplikuje się coraz bardziej, a sensacyjne doniesienia plotkarskich portali o morderstwie zaciemniają rzeczywisty obraz sprawy. Pewne jest jedno: "Oficerowie śledczy nie powiedzieli nam, że jest to śledztwo w sprawie zabójstwa" - oświadczyła rzecznik wydziału policji w Los Angeles, Tenesh Dobin. W środę 15 lipca na portalu TMZ.com, pojawiły się doniesienia, że śledztwo nie dotyczy już śmierci, lecz morderstwa gwiazdy. Podobno było prowadzone dochodzenie w sprawie wstrzyknięcia Michaelowi zbyt dużej dawki Profopolu przez lekarza Conrada Murray'a. Dowodami miały być znalezione w jego posiadłości butle z tlenem i właśnie Profopol. Policja nie potwierdziła, ale również nie zaprzeczyła pogłoskom. Michael Jackson został zamordowany >>> "Wciąż badamy przyczyny śmierci Jacksona. To wszystko, co możemy powiedzieć" - oświadczyła rzeczniczka policji. Obserwacją został objęty także dermatolog Jacksona, doktor Arnold Klein. Sprawdzono nawet dokumentację medyczną w jego gabinecie, nieznane są jednak ustalenia tych badań. W oświadczeniu jego adwokata, Richard'a Charnley'a, czytamy: "Koroner hrabstwa Los Angeles potwierdził, że dr Arnold Klein nie jest brany pod uwagę w śledztwie w sprawie śmierci jego drogiego przyjaciela i pacjenta Michaela Jacksona". Córka Michaela codziennie pisze do ojca >>> Wieści pojawiły się niedługi czas po wypowiedzi siostry Jacksona. La Toya, w wywiadzie dla brytyjskiej gazety oznajmiła: "Powiem tylko, że nie zmieniłam zdania i nadal mam przeczucie, że Michael został zamordowany". Jednak prawnicy Murray'a zapewniają, że wszelkie zarzuty kierowane do lekarza zostały wyjaśnione. La Toya Jackson: Wiem, kto zabił Michaela >>> Tymczasem brat Jacksona, Tito, powiedział w rozmowie z "Daily Mirror", że przed śmiercią Michaela rodzina podejrzewała, że jest uzależniony od leków. Nawet jego siostry, Janet i La Toya, miały rzekomo porozmawiać z bratem na temat jego nałogu. "Zaskoczyliśmy go. Weszliśmy do pokoju i zaczęliśmy o tym rozmawiać. Pytaliśmy, czy to prawda. Zaprzeczał" - mówi Tito. Ponoć rodzina chciała jeszcze wielokrotnie rozmówić się z Michaelem na ten temat, ale jego osobista ochrona nie dopuszczała ich do niego. aniao TZM.com, Onet.pl, WENN.com ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jeżeli ktokolwiek z Państwa myśli, że to koniec prestigitatorskich sztuczek z faktami, których dopuścił się Dziennik.pl, to jest w szalonym błędzie, albowiem... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 30.07.2010, 15:11 |