![]() ![]() |
21.12.2009, 05:03
|
|
![]() Rozgadany Group: Administrator Posts: 572 Joined: 03.10.2007 From: New York City Member No.: 128,273 |
3,5 miliona dolarów od pierwszych widzów "Avatara" "Avatar", szeroko dyskutowany najnowszy film Jamesa Camerona, był najchętniej wybieraną pozycją kinową minionego piątku. Film zarobił 3,5 miliona dolarów w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Na drugim miejscu znalazła się disnejowska animacja "Księżniczka i Żaba". Trzecia pozycja przypadła sportowemu dramatowi "The Blind Side" (3,1 miliona), na czwartej zadebiutowała zaś komedia romantyczna "Słyszeliście o Morganach?" (2,4 miliona). Pierwszą piątkę hitów zamyka "Saga Zmierzch: Księżyc w nowiu" z 1,4-milionowym zyskiem ze sprzedaży biletów. Przewiduje się, że najnowszy obraz Jamesa Camerona może zarobić w ten weekend nawet 75 milionów dolarów, czyli ponad dwa razy więcej od słynnego "Titanica" z 1997 roku. Najbardziej kasowy film w historii kina w pierwszy weekend przyniósł zyski przekraczające 28 milionów dolarów. Czy "Avatarowi", choć jest z pewnością jedną z najbardziej dyskutowanych premier sezonu, uda się zdyskontować sukces takich produkcji jak "Saga Zmierzch: Księżyc w nowiu" czy "Transformers: Zemsta upadłych". Oceniając szanse obrazu Camerona, trzeba jednak wziąć pod uwagę trójwymiarową formułę dzieła. Filmy 3D cieszą się zazwyczaj mniejszą popularnością niż tradycyjne, dwuwymiarowe produkcje. Dla widzów, których nie interesują techniczne nowinki, "Avatar" dostępny będzie także w wersji 2D. Do polskich kin obraz wejdzie już 25 grudnia, a więc w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia Do obejrzenia świetnego dzieła Jamesa Camerona zapraszamy wraz ze znakomitym dystrybutorem - Imperial CinePix Zwiastun filmu AVATAR można obejrzeć w naszym internetowym kinie YourLiveCinema.TV |
|
|
|
21.12.2009, 22:31
|
|
![]() Rozgadany Group: Administrator Posts: 572 Joined: 03.10.2007 From: New York City Member No.: 128,273 |
Szanowni Państwo. Jeżeli zaciekawił Was film AVATAR, z którym możecie się zapoznać dzięki zwiastunowi, z angielska zwanym trailer-em, to "walta" drzwiami i oknami do kin i "nadsyłajta" nam na adres Korporacja Kapitałowa Inter POLRAD CO., LTD. Sp. z o.o., ul. Wolności 303, 58-560 Jelenia Góra - Cieplice wykorzystane już bilety, a każda z osób, która nam bilet prześle, weźmie udział w losowaniu kapitalnych nagród, ufundowanych wspólnie przez znakomitego dystrybutora na Polskę filmu AVATAR, tj. firmę oraz ww. Korporację Kapitałową. Naprawdę, naprawdę warto Jacek Probulski z Imperial CinePix o filmie AVATAR słów kilka...
|
|
|
|
23.12.2009, 01:03
|
|
![]() Bardzo rozmowny ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 155 Joined: 27.12.2003 From: Zgadnij Member No.: 72,114 |
Filmik zapowiada się ciekawie, a zwiastun to za mało. Poczekam jak będzie dostępny u Was, bo do kina wlec mi się nie chce.
-------------------- Zastrzegam sobie prawo do robienia błędów - dysortografik
|
|
|
|
23.12.2009, 13:43
|
|
![]() Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 8 Joined: 19.07.2007 Member No.: 119,190 |
Myślimy tak samo Lwico.
|
|
|
|
23.12.2009, 17:57
|
|
|
Małomówny ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 14 Joined: 07.08.2007 Member No.: 120,143 |
Heh, a ja planuję po świętach skoczyć do Poznania, żeby sobie obejrzeć w 3D.
|
|
|
|
23.12.2009, 19:03
|
|
![]() Bardzo rozgadany Group: Administrator Posts: 1,534 Joined: 31.03.2006 From: Jelenia Góra - Cieplice Member No.: 152,614 |
Nie chcę zdradzać jeszcze szczegółów pewnego zdarzenia, ale wszystko wskazuje na to, że niektórzy nasi użytkownicy, a nie będzie to mała wcale liczba, będą mieli okazję obejrzeć ten film na specjalnym, zamkniętym - oczywiście, emisja AVATARA odbędzie się w jednym z kin IMAX, a więc będziemy mogli się rozkoszować efektami full 3D - pokazie, na który przyjadą, jedynie na spotkanie z nami, reżyser filmu James Cameron oraz kilkoro odtwórców głównych ról. O kurczę, chyba jednak już trochę zdradziłem...
|
|
|
|
24.12.2009, 00:29
|
|
![]() Bardzo rozmowny ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 155 Joined: 27.12.2003 From: Zgadnij Member No.: 72,114 |
Mała poprawka: film w 3D w domu dużo straci, więc IMAX w moim mieście chyba zaliczę... No, ciekawa tylko jestem, ile bilecik będzie kosztował - 40 złociszów
-------------------- Zastrzegam sobie prawo do robienia błędów - dysortografik
|
|
|
|
09.01.2010, 00:50
|
|
|
Rozmowny ![]() ![]() ![]() Group: Użytkownik Posts: 27 Joined: 20.07.2007 Member No.: 119,276 |
Udało mi się dostać bilety w jakimś sensowym miejscu dopiero 8 stycznia - niezłe "ciśnienie" ludziska mają na ten film. Chciałbym tylko złożyć swoją rekomendację
Często chodzę do kina, ale AVATAR deklasuje wszystko, co do tej pory ujrzałem w kinie. Miałem przyjemność zobaczyć wersję 3D - i chyba były to najlepiej zainwestowane pieniążki w stosunku do wszystkich filmów obejrzanych do tej pory. Jeżeli w przyszłości filmy mają TAK wyglądać, to już zaczynam odkładać $$$ i "jak będę duży" kupię tv 100" Można marudzić, że fabuła słaba, że to już było itp. itd. - film i tak widać mocno "sprężony" żeby opowiedzieć całą historię - mimo że trwa 3 godzinki - nagle się kończy i zastanawiamy się gdzie się podziały te 3 godziny... Bolący zadek uświadamia nas, że zastygliśmy w fotelu, delektując się WSPANIAŁYM obrazem (w dobrym kinie i dobrym miejscu na sali jest cud miód i orzeszki w 3D POLECAM POLECAM i jeszcze raz polecam Wszystkim, nawet nie lubiącym fantastyki - wypada zobaczyć jak się od dzisiaj robi DOBRE filmy |
|
|
|
09.01.2010, 06:13
|
|
![]() Bardzo rozgadany Group: Administrator Posts: 1,534 Joined: 31.03.2006 From: Jelenia Góra - Cieplice Member No.: 152,614 |
Za pośrednictwem Poczty Polskiej nadeszły pierwsze dwa bilety. Nie zdradzając szczegółów nadesłali je w oddzielnych kopertach, choć zupełnie niepotrzebnie aż w dwóch, Angelika i Piotr, którzy - jak wynika to z biletów - zapewne wspólnie się udali do kina, co mnie bardzo cieszy, bo mam nadzieję, że już razem, do końca dni swoich na tym ziemskim padole, będą oboje nie tylko filmy oglądać
A oto i niepodważalny "dowód w sprawie": Kliknij aby powiększyć ==>> |
|
|
|
10.01.2010, 06:10
|
|
Dziennik Gazeta Prawna zamieścił w dniu wczorajszym, tj. 9 stycznia 2009 roku komunikat PAP, a ja czynię to w ślad za nimi...
Watykańskie media ostro i bezpardonowo krytykują najnowsze dzieło Jamesa Camerona - film "Avatar". Ja staję w ich obronie!!! "To technologia bez emocji" - tak filmową superprodukcję Jamesa Camerona oceniły Radio Watykańskie i dziennik "L'Osservatore Romano". "Avatar" ze wszystkimi jego "technologicznymi cudami" nie przejdzie do historii kina - zaznaczyły watykańskie media. Watykańska gazeta zwróciła uwagę na "ogromne koszty i efekty specjalne najnowszej generacji" przypominając, że film wyprodukowano za rekordową sumę ponad 400 milionów dolarów. Ale za tymi obrazami kryje się niewiele - podkreślono w recenzji, opublikowanej w związku z włoską premierą 15 stycznia. "Tyle zdumiewającej technologii, która oczarowuje, ale mało prawdziwych emocji, ludzkich emocji w świecie alienów, choć jest on nadzwyczajnie wymyślony i przedstawiony" - czytamy na łamach dziennika. Według "L'Osservatore Romano" efekt wizualny jest "fascynujący", ale pozbawiony głębi. "Wszystko sprowadza się do bardzo prostej antyimperialistycznej i antymilitarnej paraboli, ledwie naszkicowanej, która nie ma takiej żarliwości, jak filmy bardziej zaangażowane na tym froncie". Radio Watykańskie negatywnie oceniło zaś "panteizm" filmu Camerona wytykając mu, że "zręcznie wyżyma wszystkie pseudodoktryny, które czynią z ekologii religię tego tysiąclecia" i że "popada w sentymentalizm". "Avatar" ze wszystkimi jego "technologicznymi cudami" nie przejdzie do historii kina i to mimo spodziewanych także we Włoszech rekordowych wpływów do kas - zaznaczyły watykańskie media. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tak, to doniesienie agencyjne będzie się musiało kiedyś doczekać mojego komentarza, albowiem Watykan powinien najpierw, czyniąc to publicznie, rozprawić się ze swoją niezbyt chwalebną przeszłością i teraźniejszością, by móc oceniać innych |
|
|
|
12.01.2010, 00:19
|
|
No i stało się.
Mimo śniegów i zawiei, a przy okazji i WOŚP, dotarłam wczoraj na filmik "Avatar", którego treść ujdzie, wg mnie, w tłoku, natomiast walorami technicznymi i swoim obrazem mnie zachwycił. Przyjemność obejrzenia w Cinema City w W-wie, to jedyne 33 zł w weekend, bo mnie zniżki nie objęły, a oglądałam film w wersji 3D Dolby Digital, bo na IMAX 'a się nie zdecydowałam, czytając po forach filmowych i nie żałuję, że spędziłam 160 min w kinie. -------------------- Zastrzegam sobie prawo do robienia błędów - dysortografik
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 30.07.2010, 15:04 |